FESTIVAL DE LA PORTA FERRADA 2019 | José Mercé - Tomatito

+ Las Migas

Dijous, 8 d´agost

ESPECTACLE REALITZAT (2019)

Són, ras i curt, dues de les figures més rellevants de la història moderna del flamenc. José Mercé (Jerez, 1955) és assenyalat sovint com l’últim vestigi d’una generació irrepetible de cantaores. Tomatito (Almería, 1958), històric tocaor de Camarón i Paco de Lucía, és una figura sense la qual ho tindríem molt difícil per explicar l’evolució de la guitarra flamenca en les últimes dècades. Es coneixen des de fa una eternitat, però no han estat fins fa uns mesos que han publicat el seu primer disc plegats: De verdad, un exquisit recull de zambras, seguiriyas, alegrías, soleás i bulerías, entre d’altres pals, en què tots dos posen al descobert la seva saviesa i camaraderia. Mercé, responsable, al llarg de la seva carrera, d’haver incubat la màgia del flamenc a nous públics, va impartir-nos l’any 2008 a Sant Feliu tota una lliçó de cante. Els sublims duets, d’altra banda, de Tomatito amb el pianista dominicà Michel Camilo ocupen un lloc d’honor en la història de Porta Ferrada. Ara, acompanyats d’una banda extraordinària, Mercé i Tomatito hi actuen per primera vegada plegats en un espectacle desbordant d’hondura que compartiran amb quatre dones guerreres i viatgeres com són Las Migas. El quartet femení, amb una formació renovada en la què hi destaca la incorporació de la cantant Bego Salazar, ens presentarà el seu nou disc, Cuatro, amb una posada en escena sorprenent, valenta i genuïnament flamenca.

IMPORTANT: Els menors de 16 anys només podran accedir al recinte acompanyats del seu pare, mare o tutor legal autoritzar. Imprescindible presentar la Hoja de responsabilidad (veure documents adjunts) degudament impresa i emplenada.


Tomatito, guitarra / José Mercé, veu / José del Tomate, segona guitarra / Kiki Cortiñas, veus i palmas / Miguel de la Tolea, veus i palmas / Chícharo de Jerez, veus i palmas / Mercedes García, veus i palmas / Isráel Súarez Piraña, percussió / Antonio Ramos Maca, baix / Bernardo Parrilla, violí // Roser Loscos, violí i veus / Marta Robles, guitarra i veus / Alícia Grillo, guitarra i veus / Bego Salazar, veu / David Dominguez, percussions / Oriol Riart, contrabaix

Video

Estils: Música

Documents adjunts

Programació

Segueix-nos a

  • Twitter
  • Facebook
  • Instragram


Festival de la Porta Ferrada

El Festival de Porta Ferrada, nascut el 1958 a Sant Feliu de Guíxols, és el festival d’estiu amb més tradició de Espanya.
Únic a la Costa Brava per la seva proposta oberta a totes les disciplines artístiques, compta amb la participació de noms consolidats i talents emergents de l’escena internacional i nacional.

Veure altres edicions del festival: 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019