FESTIVAL DE LA PORTA FERRADA 2019 | Jordi Savall & Carlos Núñez

Dilluns, 5 d´agost

ESPECTACLE REALITZAT (2019)

Jordi Savall, una de les figures més importants de la música antiga, i Carlos Núñez, referent de la música celta aclamat en escenaris de tot el món, s’uneixen per a una celebració, històrica alhora que contemporània, de les tradicions d’Irlanda, Escòcia, Bretanya, Galícia i el País Basc. Músiques plenes de vida i felicitat que tots dos mestres interpreten en el que vol ser un «fervent homenatge a l’art de la transmissió, al talent de tots aquests músics que van crear aquest patrimoni meravellós i també als músics, no menys importants, que van saber transmetre’l de generació en generació». Núñez, gaitero de carisma desbordant descobert pels Chieftains quan tenia només tretze anys, va convidar Savall, l’any 2002, a participar en el disc Almas de Fisterra. El violagambista català, entre els més grans artífexs de la revalorització de la música històrica, li va correspondre el gest amb una invitació per girar conjuntament per l’Amèrica del Nord. D’ençà aleshores, Núñez i Savall, des de perspectives diferents però amb el mateix respecte i devoció, comparteixen la comesa d’honorar plegats la singular bellesa de la música celta arreu del planeta. Diàlegs entre titans!

IMPORTANT: Els menors de 16 anys només podran accedir al recinte acompanyats del seu pare, mare o tutor legal autoritzat. Imprescindible presentar la Hoja de responsabilidad (veure documents adjunts) degudament impresa i emplenada.

 

Carlos Núñez, gaita gallega, pastoral pipes (cornamusa barroca britànica) & flauta dolça irlandesa / Pancho Álvarez, viola caipira (guitarra brasilenya d’origen barroc) / Xurxo Núñez, percusions, panderetes & pandeiros gallecs / Andrew Lawrence-King, arpa irlandesa & saltiri / Frank McGuire, bodhrán / Jordi Savall, viola de gamba soprano de Nicholas Chapuis, París c. 1750 & Lyra-viol (viola de gamba baixa) de Pelegrino Zanetti, Venècia 1553 // Carlos Núñez & Jordi Savall, direcció

Estils: Música

Documents adjunts

Programació

Segueix-nos a

  • Twitter
  • Facebook
  • Instragram


Festival de la Porta Ferrada

El Festival de Porta Ferrada, nascut el 1958 a Sant Feliu de Guíxols, és el festival d’estiu amb més tradició de Espanya.
Únic a la Costa Brava per la seva proposta oberta a totes les disciplines artístiques, compta amb la participació de noms consolidats i talents emergents de l’escena internacional i nacional.

Veure altres edicions del festival: 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019