FESTIVAL DE LA PORTA FERRADA 2019 | Actualitat |PORTA FERRADA TANCA UN CICLE SUPERANT ELS 40 MIL ESPECTADORS I AMB EL 85% D´OCUPACIÓ

19/08/2019

Un concert al Monestir de Sant Feliu acomiada la més exitosa de les seves edicions.

Un total de 42.380 espectadors, un 10% més que l'any passat, han fet que el 57 Festival de la Porta Ferrada assoleixi el 85% d'ocupació.

El 2019 serà recordat com l’any que Porta Ferrada tanca, amb números de rècord, el cicle de 6 anys sota la direcció de TheProject, empresa que va agafar el repte de tirar endavant un festival de i per la ciutat de Sant Feliu de Guíxols i que en aquests anys ha anat creixent fins a arribar on som ara, amb assistències de públic cada cop més nombroses i amb una llista de concerts i artistes de primeríssima línia. A l’espera del resultat del nou concurs, al que s’ha tornat a presentar la productora, queda la bona feina feta i la consolidació del projecte.

De la trentena d’espectacles de pagament programats als diferents espais del festival, assolim un nou record amb 15 produccions que han penjat el sold out. Aquests espectacles són: La Resistencia, Hem de parlar nene, Manolo García, God Save the Queen, Grease Reloaded, El Pot Petit, Jordi Savall & Carlos Núñez, Patti Smith, Manuel Carrasco, Marea, New Order , Solistes Covent Garden, Joan Baez, Melendi i Beret.

Destacar que el festival d'humor Singlot, dirigit per Andreu Buenafuente i coproduït per El Terrat i TheProject, també ha assolit els seus millors registres en la seva 5ª Edició.

El festival, que compte amb un seguit d’activitats paral·leles, ha programat enguany dues exposicions al Monestir, “Poetas desafectos, excéntricos remeros”, amb pintures, dibuixos i escultures de Manolo García, que gràcies a l’èxit va haver de ser prorrogada, i l’exposició de fotografia d’Antonio Jesús García “Che” “A Compás”, on el fotògraf d’Almeria ha captat l’essència del flamenc en instantànies.

Bona acollida per els 11 concerts a la zona Village, que com a punt de benvinguda ha mantingut l’exclusiva programació avant concert, reforçada amb sessions de DJ after-show.

El director de la productora TheProject i del festival Iñaki Martí afirma: "Es tanca un cicle sota la direcció de la nostra productora que ha aconseguit situar el festival a l’agenda cultural estival de milers de persones sense perdre l’esperit de la programació singular que vam heretar ara fa sis anys."

I Josep Saballs, regidor de l'ajuntament de Sant Feliu responsable del festival, ha dit: "Com ja vam poder valorar en la passada edició amb l’estudi d’impacte econòmic, encarregat a una empresa externa especialitzada, aquest festival té una gran repercussió a l’economia local de la ciutat, i també de la comarca, a banda de ser un gran element de promoció de la ciutat."

Per la seva part Albert Mallol, director artístic, ha comentat: "Hem estat capaços de crear nou públic pel festival sense perdre la seva  essència forjada al llarg de 57 edicions. Nits memorables dels concerts exclusius com Patti Smith, Joan Baez, New Order o Melody Gardot ,i on hem pogut gaudir de “delicatessens” com Jordi Savall-Carlos Núñez, Ólafur Arnalds o l’estrena de Noé del Malandain Ballet de Biarritz,  entre d’altres exquisides propostes."

Acomiadem el 57 Porta Ferrada agraint als nostres patrocinadors i institucions el seu suport i aplaudint un any més la tasca enorme de l’equip de voluntaris.

Programació

Segueix-nos a

  • Twitter
  • Facebook
  • Instragram


Festival de la Porta Ferrada

El Festival de Porta Ferrada, nascut el 1958 a Sant Feliu de Guíxols, és el festival d’estiu amb més tradició de Espanya.
Únic a la Costa Brava per la seva proposta oberta a totes les disciplines artístiques, compta amb la participació de noms consolidats i talents emergents de l’escena internacional i nacional.

Veure altres edicions del festival: 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019